Surah Ash Shams Rumi

surah al shams pdf

Bismillah hir-rehmaan nir-raheem۝

Wash sham see waduha ha۝

Wall qamari iza tala ha۝

Wan-nahari iza jalla ha۝

Wall laili iza yagh sha ha۝

Wass samai wama bana ha۝

Wall ardi wama taha ha۝

Wan nafsi wama saww waha۝

Faa-alhamaha fujo raha wataq waha۝

Qadd aflaha man zak kaha۝

Wa qadd khaba man dass saha۝

Kazz zabat Samodu bee tagh waha۝

Izim ba asa ash qaha۝

Faqala lahum Rasol-lulahi naqatal lahi wasuq yaha۝

Fakaz zabuhu faa aqaruha fa dam dama alai him Rab-buhum bee zam bihim fasaw waha۝

Wala ya khafu uqh baha۝

Surah Ash Shams Rumi
Surah Shams

Surah Shams Benefits : Faedah Surah Shams

Surah Syams adalah Surah ke-91 dalam Al-Quran, terdiri daripada 15 ayat. Ia adalah Surah Mekah yang berkisar tentang konsep matahari dan kepentingannya di alam semesta. Surah Syams bukan sahaja signifikan dari segi makna tetapi juga mempunyai beberapa manfaat bagi mereka yang membacanya secara teratur. Dalam artikel ini, kita akan meneroka pelbagai faedah Surah Syams dan kesannya terhadap kehidupan kita.

Perlindungan Terhadap Kejahatan

Membaca Surah Syams boleh melindungi anda daripada kejahatan dan menjaga anda daripada bahaya. Dikatakan bahawa membaca Surah Syams tiga kali pada waktu pagi dan tiga kali pada waktu petang dapat menjadi perisai terhadap tenaga jahat dan negatif.

Membawa Rezeki

Surah Syams juga dipercayai membawa rezeki dan keberkatan. Membaca Surah Syams dengan kerap boleh membantu menarik tenaga dan peluang positif dalam hidup anda.

Meningkatkan Kekuatan Rohani

Membaca Surah Syams boleh membantu meningkatkan kekuatan rohani dan hubungan anda dengan Allah. Ia adalah Surah yang berkuasa yang boleh membantu anda berasa lebih dekat dengan iman anda dan memberi anda kekuatan untuk mengatasi masa sukar.

Membantu dengan Penyakit Fizikal

Surah Syams juga diketahui mempunyai khasiat penyembuhan. Membaca Surah Syams boleh membantu dengan penyakit fizikal dan penyakit. Dikatakan bahawa membaca Surah Syams tujuh kali pada segelas air dan meminumnya dapat membantu menyembuhkan pelbagai penyakit.

Perlindungan Semasa Perjalanan

Membaca Surah Syams sebelum memulakan perjalanan dapat memberi perlindungan dan keselamatan semasa dalam perjalanan. Disarankan membaca Surah Syams tiga kali sebelum memulakan perjalanan.

Surah Syams adalah Surah yang kuat yang mempunyai beberapa manfaat bagi mereka yang membacanya secara teratur. Daripada perlindungan daripada kejahatan kepada membawa nasib baik dan meningkatkan kekuatan rohani, Surah Shams boleh memberi impak yang besar kepada kehidupan kita. Dengan membaca Surah Syams, kita dapat menghubungkan iman kita dan merasa lebih dekat dengan Allah. Jadi, biasakan membaca Surah Syams setiap hari dan rasai keberkatan dan manfaatnya.

surah at tariq rumi

surah al qadr rumi

Surah Al Mulk Rumi

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *